SZYBKIE ODCHUDZANIE, WG: IRL KRAKÓW. BŁĘDY W IG. ♥♥♥♥♥ INDEKS GLIKEMICZNY, seks, ODCHUDZANIE, diety |
_________________________________________________________________________________________________________________________ SZYBKIE ODCHUDZANIE, WG: IRL KRAKÓW. ♥♥♥♥♥ BH.1982. MOTTO: COŚ REALISTYCZNEGO DLA CIEBIE. ![]() ZDECYDOWANIE POLECAM I WSKAZUJĘ, NA NAUKOWĄ WIEDZĘ BIOLOGICZNĄ, ROZSĄDEK ORAZ UMIAR: Dostosuj zatem swoje żywienie do objętości, które są podane w artykule (BH.548.) poniżej. Wiedza ta stanowi rozwiązanie i finalnie wyjaśnia dotychczasowe wątpliwości. Okres badań (1970 / do chwili obecnej). DIETA DLA UKŁADU NERWOWEGO-IRL. BH.548. http://www.instytutirl.com.pl/index3.php USZCZEGÓŁOWIENIA, PRECYZYJNE DOOKREŚLENIA OTRZYMASZ W IRL KRAKÓW: Przez telefon: będziesz pod ogromnym merytorycznym wrażeniem. INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 353 18 75, telefon/fax: 12 358 77 30. Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW (Pn.-Pt. 10:00-17:00). PUENTA, PLAN ŻYWIENIOWY MINIMUM. 1. CHLEB TYPU KR-IRL: Do śniadania i kolacji. Również inne chleby (1.T.-15.T.) opracowane w IRL KRAKÓW. 2. ROZDZIAŁ R9 (TABELE ZALECANE, DOZWOLONE): Zakazane skreślamy, eliminujemy ze swojego odżywiania. Całodzienny jadłospis realizujemy w oparciu o tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco i antycukrzycowo sklasyfikowanymi wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU. 3. ARTYKUŁ PT. BH.548. Sumujemy / kontrolujemy wielkości, to klucz. 4. ROZDZIAŁ 33 (ĆWICZENIA 1-8): Osobiście decydujemy, kiedy rozpoczynamy ćwiczenia, czyli wówczas, gdy rozpiera nas energia z tzw. NISKICH WĘGLOWODANÓW TJ. DO 26% WZROSTU. ***** OKRUSZKI !! DLA DZIECI, DLA SPORTOWCÓW, CHORYCH (SZPITAL), OSÓB STARSZYCH (DODAJEMY DO WSZELKICH POSIŁKÓW): Każdy chleb wg opracowań IRL KRAKÓW tj. upieczone mini chlebki, mielimy (mikser) uzyskując tzw. okruszki czyli produkt biologicznie wzorcowy w praktycznej do spożycia formie. Rozdrobniony chleb jest naturalnym źródłem energii dla człowieka i powinien stanowić podstawowy składnik każdego posiłku / 24h. Nasz organizm pozyskuje o 30% więcej energii, niż po spożyciu ugotowanego ryżu, co stanowi zwiększenie energetycznych możliwości życiowych dla wszystkich komórek, a w szczególności komórek nerwowych naszego mózgu. Układ immunologiczny otrzymuje dodatkową energię do walki z bakteriami, wirusami, także z komórkami nowotworowymi wzmacniając szanse obronne organizmu (dużo większa energia dla białych krwinek układu odpornościowego). P. S. Oczywiście: każda mąka (pszenna, żytnia, orkiszowa itd.) wykluczona. KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA: Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem. CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA: 80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego. W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH: Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu. KONKLUZJA FINALNA: Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie. ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW. Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. ![]() Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione. Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL. ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/ BH.1982. ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php Biologia, medycyna. _________________________________________________________________________________________________________________________ |