Witaj na forum ortopedycznym <(^.^)>

NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » POGADUSZKI » KRĘGOSŁUP. ĆWICZENIA ELIMINUJĄCE BÓL.

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

KRĘGOSŁUP. Ćwiczenia eliminujące BÓL.

ZDROWIE, SYLWETKA. Podstawa to; CHLEB na OTYŁOŚĆ
  
SabinaLAIR
14.01.2011 20:15:21
poziom 2

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Warszawa

Posty: 71 #631215
Od: 2010-6-11


Ilość edycji wpisu: 4
_________________________________________________________________________________________________________________________
KRĘGOSŁUP. ĆWICZENIA ELIMINUJĄCE BÓL. BŁĘDY W IG. ♥♥♥♥♥

BH.46.
MOTTO: KAŻDY Z NAS, JEŚLI BOLI GO KRĘGOSŁUP, TO MYŚLI ZARAZ O LEKACH TZW. PRZECIWBÓLOWYCH. lol *****

NIC BARDZIEJ MYLNEGO, POWINNIŚMY ZWYCZAJNIE ĆWICZYĆ MIĘŚNIE:
Utrzymujące kręgosłup w prawidłowym pionie tzw. mięśnie okołokręgosłupowe, a problem oddalamy. Ćwiczenia, takie jeśli wykonujemy 15-20 minut, we własnym łóżku, 1 x w tygodniu, to wyniki tych ćwiczeń nas zaskakują, ponieważ mamy lepszą kondycję i większą ogólną sprawność całego organizmu, dużo większą. Eliminujemy także zaparcia, uzyskując jednocześnie tzw. klasyczny płaski brzuch.

NALEŻY TYLKO PRZECZYTAĆ I ZREALIZOWAĆ SAMEMU OPISY:
Pod zdjęciami ćwiczącego modela. Rozdział Nr 33 w książce, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU.

DOBRZE JEST TEŻ W TRAKCIE ĆWICZEŃ DOCIĄŻYĆ SIĘ OBCIĄŻNIKAMI:
Lecz tylko takimi o ciężarze 500 gram. Mężczyznom poprawią się torsy, a dziewczynom talie. A więc ćwiczenia czas zacząć. Ostanie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

WAŻNE I ENERGETYCZNIE SKOMPONOWANE SĄ, TABELE PRODUKTÓW WG:
Tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU, które pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych. Tabele te, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie: IRL KRAKÓW. Okres badań 1970-2013 (43 lata). *****

CHLEB TYPU KR-IRL, STANOWI AKTUALNIE O SILNYM UKŁADZIE IMMUNOLOGICZNYM:
Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA NATURALNA w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU. Złe to, WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec warto.

TAKIE ODŻYWIANIE NIE JEST DROGIE, A WRĘCZ WYJĄTKOWO TANIE:
Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego, że CHLEB TYPU KR-IRL, realnie syci przez ok. 4-5 godz. Eliminuje zatem skutecznie tzw. wilczy głód, gwarantując przy tym odżywienie biologicznie wzorcowe.

KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

CHLEB NA OTYŁOŚĆ-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. pan zielony *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.46.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_________________________________________________________________________________________________________________________

_________________
REALIA. http://medycynabiologiadarwin.blox.pl/html
  
Electra19.05.2024 22:43:02
poziom 5

oczka
  
SabinaLAIR
14.01.2011 20:21:01
poziom 2

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Warszawa

Posty: 71 #631218
Od: 2010-6-11


Ilość edycji wpisu: 11
_________________________________________________________________________________________________________________________
WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU. ♥♥♥♥♥

44.TEMAT.
MOTTO: POZIOM CUKRU POWINIEN BYĆ W NORMIE I NA DŁUUUUGO. lol *****

W TRAKCIE WYSIŁKU FIZYCZNEGO CO OCZYWISTE, POZIOM GLUKOZY WE KRWI SPADA:
Glukoza jest bowiem niezbędna komórkom organizmu, jako energia do życia. Gdy podejmujemy duży wysiłek to i poziom spada szybciej. Co wtedy; potrzebna jest glukoza a wiadomo, że glikogen to glukoza zmagazynowana, prościej to dużo glukozy jednocześnie tzw. magazyn cząstek glukozy. Zatem ten ubytek, czyli spadek poziomu cukru musimy uzupełnić, a więc podnieść niezwłocznie. A który rodzaj glukozy wchłania się szybko i realnie podnosi poziom cukru we krwi, dając komórkom energię też na dłużej: zarówno cukry proste jak i złożone, ale wyłącznie prozdrowotne tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU.

GLUKOZA NATURALNA. To: NISKIE WĘGLOWODANY, należy jeść.
GLUKOZA NIENATURALNA. To: WYSOKIE WĘGLOWODANY, czyli zakaz.

WYJAŚNIAM IŻ CHODZI O FAKT, ABY DOSTARCZAJĄC ORGANIZMOWI ENERGIĘ DUŻO ENERGII:
Dostarczyć tą tzw. GLUKOZĘ NATURALNĄ. I powinna to być glukoza taka, która szybko wchłania się do krwi np. banan, winogrona, kasza jaglana, CHLEB TYPU KR-IRL, dostarcza Tobie wówczas energię masz też uczucie sytości, a więc nie jesteś głodny. To uczucie sytości i długi czas w którym nie powinieneś i nie będziesz głodny, uzyskasz zjadając glukozę, która szybko wchłonie się Tobie do krwi, ale nie powinna podnieść poziomu zbyt wysoko, bo otyłość, bo cukrzyca typu 2, jednak musi ten stabilny poziom utrzymać dłuuuugo. P. S. W mięśniach i w wątrobie razem, glikogenu mamy zmagazynowanego ok. 500 gram.

UWAGA BRZMI JAK FICTION ALE WRESZCIE TAKI PRODUKT MAMY:
To; CHLEB TYPU KR-IRL. Co w nim jest takiego? Kasza jaglana gotowana podnosi poziom cukru po spożyciu ok. 14-23% wzrostu, na ok. 1,5 godz. Wchłania się szybko. Ryż, biały lub brązowy, podnosi poziom cukru o ok. 18-20% wzrostu po spożyciu, max. po ok. 60 min. czyli nie od razu i wchłania się długo. Kasza jaglana zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza wchłania się już po 15 minutach, tj. mamy ten największy wzrost, a w ryżu po 60 minutach. Gdy sobie sam zbadasz np. w domu własnym glukometrem, to Ci się potwierdzi.

REASUMUJĄC KASZA DZIAŁA SZYBKO I KRÓTKO, A POTEM ZACZYNA DZIAŁAĆ RYŻ:
To tak w skrócie. Aby uzyskać nieco więcej energii np. poziom wzrostu 26%, to zwyczajnie po ugotowaniu kaszę i ryż wystarczy upiec, bo wtedy w tym produkcie zostają rozerwane ale tylko nieznacznie, wiązania międzycząsteczkowe w strukturze skrobi, a to węglowodany złożone w kaszy oraz ryżu. Przyswajamy zatem więcej glukozy szybko i z uwagi na ryż nieco wolniej wchłaniającej się do naszych komórek.

UZYSKUJEMY NATYCHMIAST I NA DŁUŻEJ OGROM ENERGII:
No ale, gdy ćwiczysz fizycznie dużo i na czas to wystarczy, że taką kromeczkę lub dwie CHLEBA TYPU KR-IRL zjesz sobie w trakcie ćwiczeń np. co ok. 2-3 godziny. A z czym: z bananem, z winogronem lub z ugotowanym burakiem czerwonym. Jakie to odżywienie nie muszę Ci podpowiadać bo wiadomo, że biologicznie wzorcowe. Największy minus tego chleba, ja oczywiście żartuję to fakt że na tym chlebie nikt nie zarabia, nikt nie chce go ugotować oraz upiec. Wiesz dlaczego, bo mamy obecnie kryzys finansowy, ale inny kryzys jest głębszy ten kryzys to niestety kryzys logiki. Na koniec taka refleksja o mnie, a dla Ciebie żart. Ja ważę 90 kg, 193 cm, gdy się urodziłem ważyłem 4 kg. Pytanie skąd się wzięło jeszcze dodatkowe 86 kg. Odpowiedź: z jedzenia oczywiście. No i czy warto jeść i budować swój organizm tzw. śmieciowym jedzeniem.

NAPISAŁEŚ FRUKTOZA ALE ZAPAMIĘTAJ ŻE FRUKTOZA TZW. NATURALNA TO NIE WYSTĘPUJE:
Tę którą kupisz w aptece lub sklepie ekologicznym, jest produktem obróbki chemicznej i ma tyle wspólnego z naturalną fruktozą, co cukier biały z naturalnym zdrowym burakiem cukrowym, który jako warzywo jest produktem zdrowym. Fruktoza ta sklepowa bo innej nie ma, podnosi poziom cukru ok. 33% po jej spożyciu i daje szybką energię, ale niepożądaną dla Twojego zdrowego organizmu. Klasyfikujemy ją jako tzw. WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU, wykluczamy zatem.

CZEKOLADA TO 35-40% CUKRU:
Biały lub brązowy spożywczy więc energia zdecydowanie negatywna, bo plaga otyłości i cukrzycy typu 2. 40% tłuszczu, nasycony ten z mleka oraz roślinny chemicznie utwardzony tzw. trans. Ekspresowe tycie. Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim zdrowiu, powinna być produktem zdecydowanie zakazanym. Fabryki smaku działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego wykazują skuteczny marketing, a jakże. Indianin z dżungli brazylijskiej wybierze zawsze to kakao fabryczne chemicznie przygotowane pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego? a no bo smaczniejsze (słodsze: cukier, słodziki).

UŻYŁEŚ SFORMUŁOWANIA POBUDZENIE INSULINY:
Jest oto tak; insulina wydzielana jest przez narząd o nazwie trzustka. Jej celem głównym jest dostarczenie wszystkim komórkom Twojego organizmu, glukozy czyli energii do życia, a trzustka wydziela jej taką ilość (zdrowy narząd), jaką stymuluje do wydzielenia dostarczony węglowodan np. glukoza. Realną biologicznie jakość węglowodanów i ich ilość w pożywieniu, oceniają merytorycznie tabele wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU.

WYSTARCZY ZAPOZNAĆ SIĘ Z TREŚCIĄ KSIĄŻKI:
pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU.cool *****
Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 / 240 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. zalecane i dozwolone. Wykluczamy produkty tzw. zakazane. Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm. W rozdziale R35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

P. S. PATRZ CHIŃCZYCY JEST ICH 1,3 MLD LUDZI:
Ile mają energii do pracy i do rozmnażania się, że nie można Ich powstrzymać, a energię czerpią przecież, głównie z ryżu także z kasz. Hindusi z Indii podobnie ok. 1 mld ludzi. Cały Daleki Wschód. Tyją dopiero od czasu, gdy zaczęli spożywać dużo mąki oraz mnóstwo tłuszczu.

KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

ORGANIZM CZŁOWIEKA BUDUJE NOWE KOMÓRKI W OPARCIU O SKŁADNIKI I ZWIĄZKI POKARMOWE:
Dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem. Jemy pokarmy tzw. śmieciowe, to komórki mamy w złym gatunku; Wynik: częste dolegliwości, choroby, niesprawny układ immunologiczny również krótkie życie. Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe wynik jest następujący: realizujemy konstruktywnie długi cykl życia bez większych dolegliwości i chorób.

WYBÓR NALEŻY DO NASZEGO MÓZGU, KTÓRY GDY JEST ODŻYWIONY GLUKOZĄ NATURALNĄ:
Czyli tzw. NISKIMI WĘGLOWODANAMI TJ. DO 26% WZROSTU; to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejącej dla rozumnego człowieka: rzeczywistości.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

POZIOM CUKRU TJ. JEGO WZROST PO SPOŻYCIU PRODUKTU ZAWIERAJĄCEGO:
NISKIE WĘGLOWODANY, znajdziesz na stronie; zakręcony *****
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 353 18 75, telefon/fax: 12 358 77 30. Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW (Pn.-Pt. 10:00-17:00).

ARTYKUŁ JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY PRAWDZIWEJ I JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy tu i teraz. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ, konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw.

44.TEMAT.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_________________________________________________________________________________________________________________________

_________________
REALIA. http://medycynabiologiadarwin.blox.pl/html
  
SabinaLAIR
05.04.2011 17:00:44
poziom 2

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Warszawa

Posty: 71 #678598
Od: 2010-6-11


Ilość edycji wpisu: 2
_________________________________________________________________________________________________________________________
KASZA. DIETA. INDEKS GLIKEMICZNY. IG TO BŁĘDY. ♥♥♥♥♥

BH.220.
MOTTO: KASZA, TO OCZYWISTOŚĆ. lol *****

WIKIPEDIA:
Kasza, jadalne nasiona zbóż, często w postaci lekko rozdrobnionej (lecz nie tak bardzo jak mąka) lub tylko pozbawionej twardej łuski. Od wieków używane jako jeden z podstawowych składników kulinarnych w wielu kuchniach świata. Dzięki wysokiej zawartości skrobi posiadają wysoką wartość odżywczą. W kuchni polskiej aż do czasów potopu szwedzkiego rozmaite kasze stanowiły podstawę wyżywienia większości populacji. Znane są różne rodzaje kasz: kasza gryczana, kasza jaglana, kasza jęczmienna (m.in. pęczak, kasza perłowa), kasza kukurydziana, kasza manna, quinoa (kasza z nasion komosy ryżowej uprawianej m.in. w Peru i Ekwadorze), kasza z pszenicy na kutię. Za kaszę uznaje się czasem tradycyjny kuskus.

IRL KRAKÓW:
Kasza jaglana gotowana podnosi poziom cukru po spożyciu ok. 14-23% wzrostu, na ok. 1,5 godz.. Wchłania się szybko. Zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza jaglana wchłania się już po 15 minutach, tj. mamy ten największy wzrost, a w ryżu po 60 minutach. Wzrosty po spożyciu: kasza jęczmienna ok. 4-8%, kasza gryczana ok. 9-18%, kasza manna ok. 10%, kasza kuskus ok. 22%. Wymienione kasze zawierają w swoim składzie b. dużo węglowodanów i są to tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU, czyli wzrost poziomu cukru we krwi po ich spożyciu, nigdy nie przekracza: 26% wzrostu. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne. Wobec tego kasza powinna być jako produkt żywieniowy; zalecana lub dozwolona. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

PUENTA:
Kasza, to produkt najwyższej wartości odżywczej, a więc biologiczne realia. Należy również wykluczyć ze swojego jadłospisu tzw. WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU, niezdrowe dla człowieka.*****

NIEPRAWDY BIOLOGICZNE ORAZ PUSTE FRAZESY:
O kaszy i nie tylko o kaszy, rozpowszechniają jedynie Spece od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego, że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książkę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. Omiń.

GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.

PRZECIEŻ DO NICH, NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do instytutu: IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani jakimkolwiek naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali. Warto.

NALEŻY TAKŻE DOSTOSOWAĆ SIĘ DO WSKAZÓWEK DIETETYCZNYCH:
I realizować plan odżywiania własnego organizmu w oparciu o produkty zawarte w tabelach wg prozdrowotnej, odchudzającej i antycukrzycowej klasyfikacji tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU. Jest to łatwe i smacznie równocześnie. Oryginalne przepisy.

CHLEB NA OTYŁOŚĆ-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. bardzo szczęśliwy *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.220.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_________________________________________________________________________________________________________________________

_________________
REALIA. http://medycynabiologiadarwin.blox.pl/html

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » POGADUSZKI » KRĘGOSŁUP. ĆWICZENIA ELIMINUJĄCE BÓL.

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny

Created by Kiwi